Maar het is een familiestamboom van de mondiale auto-industrie, gemaakt door Jalopnik. Omdat de verhoudingen zo snel veranderen, zeker na wat Jalopnik de Carpocalypse van de afgelopen twee jaar noemt, werd het tijd voor zo’n stamboom, zo verklaart de autosite. De ‘wie is van wie’-kaart toont Spyker als eigenaar van Saab en partner van Lotus, en Volvo als eigendom van Geely, dus lijkt up to date. Jalopnik belooft vaker een update te maken. Want misschien is Mini straks van Volkswagen. Of kopen de Chinezen heel GM. De kaart is te vinden op de website. Jalopnik maakte ook in 2008 een autometrokaart, maar die was nog simpel. In een commentaar wijst een lezer erop dat het Britse Car Magazine enkele maanden geleden al eenzelfde plattegrond publiceerde.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding