De krant noemde geen bronnen, maar zegt dat de fabriek, waar zeshonderd mensen in vaste dienst werken en 350 op contractbasis, de productiecapaciteit zal uitbreiden om vier nieuwe motoren te kunnen bouwen. Daarmee zouden nog eens zeven- tot achthonderd banen gemoeid zijn. Desgevraagd zei een woordvoerster van GM Powertrain Hungary tegen persbureau Reuters dat er nog geen beslissing is genomen: "Het kan zijn dat de productie zal gaan plaatsvinden in Szengotthárd of een andere Europese fabriek." Zij deed dan ook geen mededelingen over de grootte van de met de uitbreiding gepaard gaande investering.

Volgens de krant zou GM Powertrain, dat momenteel 1,6 en 1,8-litermotoren in Hongarije bouwt, van plan zijn 220 duizend motoren en 270 duizend cilinderkoppen per jaar te produceren.

 

Ook zou Audi van plan zijn in 2012 zijn productie in Gyor in het westen van Hongarije uit te breiden. Intussen lijkt de bouw van de nieuwe 800 miljoen euro kostende Mercedes-fabriek in Kecskemet op schema te liggen. Volgens de krant zullen daar 2,5 duizend banen worden gecreëerd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding