Voortaan zullen in hun gezamenlijke fabriek ook de C-Crosser/4007 gebouwd gaan worden, samen met de Outlander. PSA en Mitsubishi denken zo de lokale markt beter te kunnen bedienen.

De fabriek in Kaluga, 70 kilometer ten zuidwesten van Moskou, is pas sinds juni operationeel. Er werd toen begonnen met de productie van de Citroën C4 en de Peugeot 308. PSA en Mitsubishi hebben tot nu toe meer dan 470 miljoen dollar in de Russische fabriek geïnvesteerd, die in 2012 helemaal operationeel moet zijn. Momenteel heeft de faciliteit 400 man productiepersoneel in dienst, die tot op heden 11.000 exemplaren van de 308 en C4 hebben gebouwd. Daar komt nu dus het trio SUV modellen bij.

Vooralsnog zijn de geproduceerde modellen enkel bedoeld voor de lokale markt, hetgeen goed nieuws is voor NedCar in Born, waar de Mitsubishi Outlander voor de Europese markt gebouwd wordt. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de productie van de C-Crosser en 4008 ook naar Born verplaatst zou worden, maar de economische teruggang gooide vorig jaar roet in het eten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding