"Wij weten ook niet om wie het gaat", zo laat Luc Van Grisven van vakbond ACV weten. Ook Rudi Kennes van collega ABVV bevestigt het bezoek en voegt er aan toe dat de delegatie uit 10 mensen bestaat. Met de vakbonden praat de delegatie niet.De fabrieksbezoeken vinden plaats in het kader van de zoektocht naar een investeerder voor Opel Antwerpen.

Eind deze maand moet er daarover meer duidelijkheid zijn. In totaal zouden 4 autofabrikanten interesse hebben in de met sluiting bedreigde productiefaciliteit. Het gaat om 3 Aziatische partijen en een Europese fabrikant. Behalve de geïnteresseerden uit de autosector hebben zich de afgelopen maanden ook andere investeerders gemeld.Alle geïnteresseerden hebben de kans om de fabriek te bezoeken en in de boeken te kijken.

Vervolgens moeten ze hun definitieve intenties bekendmaken. Als er tegen het einde van de maand geen overnamekandidaat is, wordt de fabriek eind dit jaar gesloten. General Motors, het moederbedrijf van Opel, heeft reeds diverse biedingen ontvangen voor het grondstuk, dat zich op een gewilde locatie bevindt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding