Daimler heeft in een persbericht tegengesproken dat het onderhandelt met Fiat. "Er vinden geen gesprekken plaats", aldus een woordvoerder gisteren. Voorafgaand hieraan hebben diverse media, waaronder La Repubblica uit Rome,  dat Daimler in Fiat Industrial geïnteresseerd zou zijn. Fiat gaat zich bezighouden met het naar de beurs brengen van de afsplitsing. Vanaf januari 2011 moeten beide Fiat-bedrijven een notering hebben aan de beurs van Milaan. Volgens La Repubblica zou Daimler al in een eerder stadium belangstelling hebben getoond en een bod hebben gedaan van negen miljard euro. Maar Fiat zou 10,5 miljard willen ontvangen. Daimler is momenteel nog de grootste fabrikant van bedrijfswagens ter wereld maar zou zich willen versterken op het gebied van trucks, tractoren en landbouwmachines. Iveco is een merk dat vooral in Zuid-Europa succesvol is. Voor Fiat Automobiles zou een verkoop interessant kunnen zijn omdat men dan geld krijgt om schulden af te lossen en op zoek te kunnen gaan naar verdere mogelijkheden tot overnames of allianties.    

Het Duitse Manager Magazin heeft geschreven dat de topman van Daimler-trucks, Andreas Renschler, al naar Italië zou zijn geweest voor onderhandelingen over Iveco. En behalve Daimler zou ook Tata geïnteresseerd zijn in het Italiaanse bedrijf. Daimler wil niets verklaren over de toestand, behalve dat ‘in de autobranche iedereen met iedereen praat over samenwerking’.  (dpa)

 

   

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding