"Het businessplan was solide en de mogelijkheden voor Kip en haar aanverwante merken dusdanig positief dat de basis er lag voor een succesvolle toekomst", meldt het management op de Kip-website.  "Ondanks de enorme inspanningen die de afgelopen periode door alle betrokken partijen zijn verricht, is uiteindelijk de tijd te kort gebleken om dit proces succesvol af te ronden." De kansen voor een eventuele doorstart worden momenteel ‘met alle betrokken partijen’ onderzocht. Volgens CNV Vakmensen treft het faillissement alle 64 werknemers van het bedrijf, zo meldt de Volkskrant. De vakbond verwacht dat het niet meer te voorkomen is dat tussen nu en zeven weken alle werknemers op straat staan. "Ik vind het verschrikkelijk. Hiermee is bovendien de laatste Nederlandse producent van caravans van de markt verdwenen", aldus bestuurder Jacqueline van der Veen in de Volkskrant.

 

In 2007 werd Kip al eerder failliet verklaard. De onderneming kon een doorstart maken nadat de directie de boedel van de fabriek in Hoogeveen overnam. Daarbij werd ze gesteund door twee investeringsmaatschappijen.

In 2008 wist Kip de hand te leggen op de merk- en modelrechten van het toenmalige failliete zusterbedrijf Chateau Caravans in België. Door de overname kreeg Kip de beschikking over de merken Chateau, Beyerland, Delta en Cristall. Kip Caravans is vernoemd naar Jan Kip uit Hoogeveen, die in 1947 een caravan voor eigen gebruik bouwde en er vervolgens zijn beroep van maakte. De eerste Kip-caravans luisterden naar namen als ‘Kuiken’ en ‘Krielkip’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding