e-AAM zal een innovatieve, elektrische vierwielaandrijving ontwikkelen en aanbieden in een volledig servicepakket. Deze elektrische vierwielaandrijving kan gemakkelijk geïntegreerd worden op bestaande platformen, zonder grote aanpassingen aan architectuur en carrosserie. Saab zal een klant worden van e-AAM Driveline Systems en componenten aanschaffen die gebruikt zullen worden in de volgende generatie van Saabs vanaf 2012. Het nieuwe bedrijf zal ook zijn kennis en geavanceerde producten aanbieden aan andere autofabrikanten.

Tijdens de aankondiging van de oprichting van e-AAM Driveline Systems, zei ceo Jan Ake Jonsson van Saab Automobile: "Voor Saab is de aankondiging van deze samenwerking een grote stap voorwaarts in de richting van een succesvolle toekomst als onafhankelijk bedrijf. Deze joint venture zal de expertise van Saab en de kennis, productie en marketingkwaliteiten van AAM combineren." Richard Dauch, van American Axle Manufacturing: "AAM is blij met deze nieuwe joint venture met Saab. e-AAM zal dankzij de uitmuntende competenties van beide bedrijven state-of-the-art elektrische en hybride aandrijflijnen ontwikkelen. Zo kan e-AAM inspelen op de behoefte van internationale OEM’s om het brandstofverbruik, de rijeigenschappen en de algemene prestaties van hun producten te verbeteren."

AAM is een beursgenoteerd bedrijf  en groot  in productie, ontwikkeling, design en validatie van aandrijflijnen en aanverwante componenten, modules, onderstellen en metalen producten voor trucks, sports utility vehicles, personenwagens en crossover utility vehicles. AAM heeft vestigingen in de Verenigde State,  kantoren of fabrieken in Brazilië, China, Duitsland, India, Japan, Luxemburg, Mexico, Polen, Zuid-Korea, Thailand en het Verenigd Koninkrijk.dige autobelastingen niet aangepast en blijven alle fiscale voordelen dus ongewijzigd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding