Daarvoor moet het bedrijf op zoek naar 270 nieuwe arbeidskrachten. Momenteel moet het productiepersoneel in de weekenden overuren maken om aan de vraag te voldoen. Dat zal de rest van het jaar ook het geval zijn. In de las- en spuitfabriek voert Volvo zelfs een vaste weekendploeg in. De directie grijpt daarom in.

Drie maanden geleden wierf Volvo Gent ook al 200 nieuwe arbeidskrachten aan. Met name de grote belangstelling voor de nieuwe S60 en de vorig jaar gelanceerde XC60 doet de fabriek in het werk verzuipen.

“Om de capaciteit en de productiesnelheid in onze fabriek op te kunnen voeren hebben we extra personeel nodig”, zo laat woordvoerder Mark de Mey weten. Volvo Gent zal na de wervingsronde ongeveer 4.300 medewerkers tellen. In Gent zullen dit jaar 220.000 auto’s van de band rollen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding