Twee andere arbeiders zijn voor een maand geschorst, zonder betaling.

Na een tip schoot Detroit Fox News beelden van medewerkers die tijdens de pauzes bier dronken en sigaretten draaiden van niet nader te herkennen rookmateriaal.

Fox begon het onderzoek enkele dagen nadat president Obama een speech gaf in Detroit waarin hij de werknemers van de fabriek prees. Chrysler werd in 2009 financieel gered door de Amerikaanse regering.

“Het is jammer dat de acties van enkele medewerkers de reputatie van 51.000 werknemers ter discussie heeft gesteld,” aldus het commentaar van de Crysler Group. “We zullen er alles aan doen om het publieke beeld te herstellen.” Hieronder een filmpje over het incident.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding