Dat meldt de Duitse zakenkrant Handelsblatt. BMW en GM werken al samen bij de ontwikkeling van hybride auto’s en bij de productie van automatische versnellingsbakken maar willen die samenwerking nu aanzienlijk uitbreiden en versterken. Inmiddels hebben daarover de eerste gesprekken plaatsgevonden, stelt Handelsblatt, dat daarbij wel toegeeft dat die gesprekken zich nog in een pril stadium bevinden. Woordvoerders van beide bedrijven stellen, zoals gebruikelijk, dat ze voortdurend met een aantal partijen in de autowereld aan het praten zijn.

BMW-baas Norbert Reithofer heeft zich tijdens de autosalon van Parijs in dezelfde zin uitgelaten. BMW kondigde een paar weken geleden ook een akkoord aan met Spyker’ dochter Saab voor de levering van 1.6L-benzinemotoren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding