Volgens de Chinese regering heeft het automerk illegaal gebruik gemaakt van Chinees grondgebied. BYD moet een boete betalen van omgerekend 314 duizend euro en de fabrieken in Xian, een provincie in Shaanxi, worden ingenomen. Dat zei het Chinees Ministerie van Land en Grondstoffen.

Volgens BYD waren het land en de gebouwen deel van een uitbreidingsproject en had er nog geen productie plaatsgevonden. De bouw was slechts in een initiële fase. De te bouwen fabrieken zouden een capaciteit hebben om zo’n 200.000 auto’s te produceren en de autofabrikant spendeerde 22.4 miljoen dollar aan de bouw. De huidige productie in de bestaande fabrieken is op dit moment genoeg om aan de vraag te voldoen. Wanneer deze hoger wordt, zal BYD de productie in de fabrieken opschroeven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding