De veiling zal plaatsvinden in London, Verenigd Koninkrijk. In totaal komen 207 klassiekers onder de hamer, waaronder een Aston Martin DB5 uit 1964 die Sean Connery als 007 voor het eerst reed in Goldfinger en later nog eens in Thunderball. De auto maakte veertig jaar lang deel uit van een privécollectie. Een indicatie van de kosten van deze beroemde wagen is verkrijgbaar op speciaal verzoek.

Bovendien gaat er een Jaguar XKR uit 1998 onder de hamer die in de film ‘Die another day’ gereden werd door de slechterik Zao. Dit beestje moet een slordige 25.000 tot 35.000 pond kosten. Maar er worden niet alleen Bond bolides geveild. Het is ook de bedoeling dat een helikopter uit 1960 een nieuwe eigenaar krijgt. Actrice Honor Blackman vloog met de helicopter rond in haar rol als Pussy Galore in de film Goldfinger. De helikopter moet circa 200.000 tot 400.000 pond opbrengen.

In bijgevoegde fotogalerij (rechts van het artikel) alvast een selectie van de mooiste exemplaren. Bij elke foto vindt u de verwachte verkoopprijs. Dubbelklikken vergroot het formaat van de foto.

Zie HIER voor meer veilingnieuws in het Thema "Veilingen".

Zie HIER de complete beschrijving van de Aston Martin DB5.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding