Het Franse concern denkt dat de Chinese automarkt, die vorig jaar de Amerikaanse inhaalde als de grootste ter wereld, dit jaar met twintig procent groeit. In Zuid-Amerika wordt een toename met tien procent voorzien. In al deze markten denkt het bedrijf zijn marktaandeel dit jaar te kunnen vergroten.

PSA ziet de Europese markt met vijf procent inzakken, waar eerder een krimp van zeven procent werd voorzien. In het derde kwartaal zag het Franse concern de omzet met tien procent stijgen tot dertien miljard euro, waarvan 9,5 miljard door de autodivisie is gegenereerd. Faurecia (onderdelen) deed ruim drie miljard euro aan omzet, Gefco zo’n achthonderd miljoen en Banque PSA Finance 460 miljoen. De omzet van dertien miljard was bijna een miljard hoger dan analisten hadden verwacht.

De autodivisie van PSA denkt in de tweede helft van het jaar breakeven te kunnen draaien en PSA-groep zou over dit jaar een operationeel resultaat kunnen boeken dat hoger uitvalt dan de voorspelde anderhalf miljard euro.

PSA Peugeot Citroën verkocht in het derde kwartaal ruim 808 duizend auto’s. Dat was bijna drie procent meer dan in dezelfde periode van het voorgaande jaar. In de eerste negen maanden van het jaar wist het bedrijf wereldwijd bijna 2,7 miljoen auto’s te slijten, ruim twaalf procent meer dan in dezelfde periode van 2009.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding