Dat meldt de Financial Times. Dat is al meer dan de helft van de 350 miljoen aan kostenreducties die Volkswagen voor de middellange termijn had gepland. Men denkt nu dat het mogelijk is de target van 700 miljoen aan besparingen enerzijds en groei anderzijds te overtreffen. Dit is een verrassing voor veel analisten die hun bedenkingen hebben geuit over de mogelijkheden van synergie bij de grote volumefabrikant in combinatie met de kleine sportwagenfabrikant. Topman Winterkorn heeft gezegd dat men grote vooruitgang boekt en dat er op vierhonderd gebieden samenwerking is opgezet, zoals bij development, productie, elektronica en platforms maar ook bij ict, verkoop en financial services. Porsche zou niet als enige profiteren van de synergie-effecten. Ook Volkswagen, bekend om zijn hoge loonkosten, zou kunnen profiteren van de beroemde productie-efficiëntie van Porsche.  

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding