Het is voor GM een belangrijke koerswijziging. Voordat de autofabrikant een herstart maakte, vonden directie en management dat het bedrijf groot genoeg was om schaalvoordelen te behalen en de meeste technologieën in eigen huis te ontwikkelen.

Het nieuwe managementteam vindt echter dat samenwerkingsverbanden het bedrijf kunnen helpen nu het zijn activiteiten herstructureert. Dat laat Stephen Girsky, vice-voorzitter van de board, weten: "Nu onze resultaten beter zijn geworden, staan de mensen meer open om zaken te doen", stelt Girsky. "Wij hebben behoeften en dingen te bieden".

Girsky heeft binnen het bestuur de verantwoordelijkheid voor het toezicht op allianties. Girsky zegt dat GM belangstelling heeft voor samenwerking om gaten te vullen in het modellengamma en het versnellen van de ontwikkeling van nieuwe technologieën.

Eerder dit jaar zette GM al een durfkapitaalfonds op met 100 miljoen dollar, dat tot nu toe heeft geïnvesteerd in een tweetal bedrijven, een batterij start up en een Indiase producent van elektrische auto’s. General Motors heeft in Parijs al gesprekken gevoerd met diverse branchegenoten.

Bron: AutoInternationaal

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding