Jiangling is bekend van automerk Landwind. Het merk werd in België geïmporteerd door Cardoen. Nadat de Landwind in enkele Europese crashtests faalde, werd het merk van de markt gehaald. Inmiddels zou Jiangling echter technische verbeteringen aangebracht hebben en zou van Antwerpen zijn Europese bruggenhoofd willen maken. Jiangling blijft Opel opvrijen, zoals Het belang van Limburg dat zo mooi zegt.

De Chinese holding zou bereid zijn om General Motors, eigenaar van Opel, licenties en assemblagevergoedingen te betalen voor de productie van het Astra-model. De financiële middelen daarvoor zouden beschikbaar zijn. De Vlaamse overheid en de vakbonden willen echter meer duidelijkheid maar zijn in afwachting bereid om tussen Jiangling en General Motors te bemiddelen. Indien er een deal komt, zou Jiangling enkele honderden mensen aan het werk kunnen houden. De huidige werknemers van Opel Antwerpen kunnen vanaf 31 december in het sociaal akkoord met GM stappen en hun afscheidspremie opnemen. Als ze willen, zouden ze naderhand bij Jiangling in dienst kunnen treden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding