Het management van de autofabrikant zal beginnen met een ronde langs handelaren en investeerders, te beginnen in New York en Toronto. De verkoop van aandelen die in handen zijn van de Amerikaanse en Canadese overheid zou tussen de acht en negen miljard dollar moeten opbrengen. Het aandeel van Wasington zou dalen tot net iets minder dan de helft, wat moet helpen om af te komen van de bijnaam ‘Government Motors’.

Om de aandelen goed te prijzen, wordt nog moeilijk. Ze moeten een prijs hebben die laag genoeg is om ze te verkopen, en om een politieke flop te voorkomen. Anderzijds moet de regering voorkomen dat het de indruk wekt de aandelen te goedkoop te verkopen en daarmee belastinggeld verkwanseld waarmee de aandelen zijn gekocht om GM van de ondergang te redden. Tien banken in de VS, Canada en Europa zijn bij de verkoop betrokken.   

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding