De Duitse automaker deed dat bij de presentatie van de derdekwartaalcijfers. Het is de derde keer dit jaar dat de prognose van het bedrijf opwaarts wordt bijgesteld.

Het concern rekent nu op een bedrijfsresultaat van meer dan 7 miljard euro, waar het eerder nog uitging van 6 miljard euro. De eigenaar van de merken Mercedes-Benz, Smart en Daimler profiteert naar eigen zeggen van het wereldwijde herstel op de automarkten.

Het bedrijfsresultaat in het derde kwartaal kwam uit op 2,4 miljard euro tegenover 470 miljoen euro een jaar terug. De omzet kwam 30 procent hoger uit dan een jaar geleden, op 25,1 miljard euro. Daimler zette in het derde kwartaal wereldwijd 475.100 personen- en bedrijfswagens af. Daarmee werd het niveau van dezelfde periode vorig jaar met 23 procent overtroffen.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding