De handtekeningen zijn gezet en daarmee zijn 350 arbeidsplaatsen in Osnabrück en 396 banen in het Poolse Zary gered. Eerder was er sprake van dat Magna de toko zou overnemen, maar daar stak de Duitse mededingingsautoriteit een stokje voor.

De reden was dat de Canadees-Oostenrijkse onderneming anders een te machtige partij geworden zou zijn op het gebied van cabrioletdaken fabricage. Karmann kwam vorige week in het nieuws met het binnenhalen van de productieorder voor de nieuwe Volkswagen Golf Cabrio.

Ook gaat het bedrijf het kapmechanisme ontwikkelen van de open uitvoering van de volgende generatie Audi A3. Karmann heeft voor zijn daken momenteel Mercedes-Benz, BMW, Renault en Bentley als klant. Het Finse Valmet werd in 1968 opgericht met als doel auto’s voor Saab te assembleren. Hoogtepunt was de productie van de beroemde 900 Cabrio. Later ontfermden de Finnen zich ook over de Porsche modellen Boxster en Cayman.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Bekijk de aanbieding