Dat heeft de China Association of Automobile Manufacturers (CAAM) bekendgemaakt. Veel Chinezen willen nog voor het einde van het jaar een auto aanschaffen omdat dan een subsidie voor de aankoop van zuinige auto’s afloopt.

In totaal werden er vorige maand 1,2 miljoen auto’s verkocht. China is vorig jaar de Verenigde Staten gepasseerd als ’s werelds grootste automarkt. Ondanks de stijgende autoverkopen is de Chinese consument met geen stok in een hybride auto te krijgen. Opvallend, want in de vorm van BYD heeft het land juist een zeer serieuze speler in dit segment. En ook Honda weet amper kopers te trekken voor zijn Civic Hybrid. Vorig jaar ging dit model nog 300 keer over de toonbank, maar dit jaar konden er tot nu toe slechts 63 orders worden genoteerd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding