Meer dan 1.000 werknemers van de vestiging in het Belgische Evere en van het opleidingscentrum in Zaventem krijgen daardoor de mogelijkheid vrijwillig te vertrekken. Toyota, dat in Europa dit jaar geconfronteerd werd met sterk gedaalde verkopen, wil de vaste kosten verlagen en de activiteiten efficiënter maken.

Concreet wil het bedrijf diverse taken van het Europese hoofdkantoor naar de landenorganisaties doorschuiven. Als de organisatie dichter bij de markt staat, is ze flexibeler en kan ze sneller beslissingen nemen, zo is de redenering. Toyota zegt geen mensen te zullen ontslaan: de werknemers die overtollig zijn krijgen een vertrekregeling aangeboden. Het gaat om iets minder dan de helft van de 2.700 werknemers die Toyota in België heeft in de vestigingen van Evere, Zaventem, Diest en Zeebrugge.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding