Scania zegt in een persbericht dat de mogelijkheden worden onderzocht of er profijt te behalen valt aan een mogelijke synergie tussen de twee merken. Het zou gaan om projecten op industrieel gebied, voornamelijk gerelateerd aan bedrijfsvoertuigen. De synergie spitst zich toe op de gebieden research, ontwikkeling, productie en inkoop. Het proces heeft tot nu toe aangetoond dat er, om tot de gewenst synergie te kunnen komen, nader moet worden samengewerkt. Daarbij moet er bovendien voldoende ruimte blijven voor zowel Scania als MAN om aan de eigen merkwaarden te kunnen vasthouden. Scania zegt dat er in dit stadium nog geen beslissing kan worden genomen en dat het zich verder van commentaar onthoudt. Het zal nadere bekendmakingen doen zodra daar een aanleiding voor is.

Scania en MAN zijn beide voor een belangrijk deel in handen van Volkswagen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding