Volgens de laatste berichten zijn vier keer zoveel aandelen aangevraagd als er beschikbaar zijn. Met de hogere prijs zou het ‘nieuwe GM’ op de beurs zo’n zestig miljard dollar waard zijn en daarmee ook in de buurt komen van de beurswaarde van Ford. Een hogere prijs kan bovendien voor de Amerikaanse regering aanleiding zijn een groter deel van zijn pakket naar de beurs te brengen waarmee dan het overheidsbelang in GM verder verkleind wordt en de staat ook minder verlies lijdt op de destijds aan GM verleende steun.

De aandelenprijs ligt erg gevoelig in de VS. Als de prijs te laag wordt vastgesteld, dan kan de koers direct na de eerste notering omhoog schieten. De regering zou er dan van beschuldigd kunnen worden zijn pakket voor te weinig van de hand gedaan te hebben. Is de prijs echter te hoog, dan kan de koers in de eerste handelsdagen dalen waarmee het imago van het ‘nieuwe’ GM op de beurs direct al een deuk kan oplopen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding