”Het succes van de GM-beursgang bevestigt onze plannen nog eens”, zei Marchionne. Chrysler voert inmiddels de eerste voorbereidende besprekingen met financiële instellingen om een meer permanente kapitaalsstructuur voor de onderneming op te zetten. Op dit moment is de Amerikaanse autobouwer nog voor 55 procent in handen van het eigen pensioenfonds en de vakbond van vakbond AUW die het bedrijf tijdens de faillissementsprocedure van vorig jaar flinke financiële steun hebben verleend. Bovendien ontving Chrysler in de periode ook zeven miljard euro aan staatssteun. Marchionne meldde verder dat Chrysler inmiddels al weer twaalfduizend nieuwe werknemers heeft aangesteld waarmee het totale aantal medewerkers tot 52 duizend is opgelopen.  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding