‘De Volkswagen Groep wil helpen de technologische omwenteling in sleutelgebieden van de autosector vorm te geven en zal, om dat te bereiken, blijven investeren in milieuvriendelijke technologieën, meer efficiëntie en nieuwe modellen,‘‘ aldus topman prof. dr. Martin Winterkorn. ”De investeringen onderstrepen ons doel om de leidende autofabrikant te worden voor haar klanten, werknemers en aandeelhouders omdat ze precies op deze drie groepen gericht zijn.”

Bijna de helft van alle gelden gaat naar fabrieken en uitrusting in de autodivisie om zo de modellenreeks van alle merken verder te moderniseren en uit te breiden. Daarnaast gaat ook een deel van het geld naar cross-product investeringen. Met de nu door de Raad van Bestuur goedgekeurde plannen zal de VW groep ongeveer zes procent van de omzet aan kapitaalinvesteringen besteden. De Duitse autobouwer deelt daarbij nadrukkelijk mee dat de bedrijven in China niet in deze plannen zijn meegeteld omdat die niet zijn geconsolideerd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding