Het concern, dat nu wereldwijd al 400.000 man personeel heeft, verwacht namelijk een sterke stijging van de vraag naar auto’s. Dat heeft personeelsdirecteur Horst Neumann in een interview laten weten.

Volkswagen wil dit jaar voor de eerste maal 7 miljoen voertuigen verkopen. Tegen 2018 moeten dat er 10 miljoen zijn. Naast de groeiende vraag in heel wat groeilanden (zoals China en India), is er nog de vergrijzing. "De volgende vijf jaar moeten we 60.000 medewerkers vervangen die het bedrijf zullen verlaten. Dat wordt een reuzenopgave", aldus de personeelsdirecteur.

Het zouden in de eerste plaats tijdelijke productiekrachten zijn (zo’n 20.000) die van de groeiende vraag naar auto’s kunnen profiteren. De personeelstoename zou vooral in Duitsland, China en de VS gerealiseerd worden. Bij onze oosterburen bijvoorbeeld zullen er, als de conjunctuur meezit, 5.000 tot 6.000 arbeidsplaatsen bijkomen tegen 2015.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding