In een toespraak was de meest controversiële uitlating van de nieuwe CEO Dan Akerson gericht op de Toyota: "We verwijzen altijd naar de Prius als de geek mobile (sullig voertuig, red.). Ik zou er nog niet dood in gevonden willen worden". De eigen Chevrolet Volt, een directe concurrent van de Prius, vindt hij juist helemaal top: "Die ziet er echt goed uit."

Akerson uitte in zijn toespraak dank aan de Amerikaanse overheid (nog altijd voor 33 procent aandeelhouder) voor het redden van General Motors. "We overleefden een bijna-dood-ervaring en appreciëren de steun die we van de Amerikaanse burgers kregen heel erg."

Anderzijds beklaagde hij zich over de financiële beperkingen die de overheid oplegt aan bedrijven die ze geholpen heeft. "We moeten qua beloning competitief zijn. We moeten schitterende mensen blijven aantrekken en behouden. We beginnen ze te verliezen en ik vind dat onze aandeelhouders dat moeten erkennen", (m)opperde de CEO."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding