De nieuwe fabriek moet de vestiging in Betim ontlasten. Die faciliteit heeft een capaciteit van achthonderdduizend auto’s maar dat wordt met oog op de gestaag stijgende autoverkopen nog niet voldoende geacht. Fiat gaat in de periode tot 2015 5 miljard euro investeren in Brazilië. Het autoconcern is sinds het midden van de jaren zeventig actief in dit land. De al langer bestaande fabriek in Cordoba, Argentinië, werd qua output al lang geleden overvleugeld. Daar zullen dit jaar niet meer dan zeventigduizend auto’s worden gebouwd, al zal dit aantal in 2011 worden opgeschroefd tot honderdduizend eenheden.

Brazilië is de belangrijkste afzetmarkt voor Fiat met 681 duizend registraties in de periode januari tot en met november. Met dit aantal blijven de Italianen Volkswagen en General Motors voor. Ook wordt in Brazilië door Fiat het meeste geld verdiend. Nieuwste troef is de geheel herziene Uno, die in Brazilië werd uitgeroepen tot "Auto van het Jaar" en waarvan inmiddels al tweehonderdduizend exemplaren zijn verkocht. Een andere hit is de Strada. Dit pick-up model ging vorig jaar 104.800 keer over de toonbank.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding