"Het heeft geen zin om 150 duizend auto’s per jaar te gaan bouwen als we met 100 duizend stuks meer winst maken", zo stelt Hück. Momenteel zit Porsche op een afzet van 82 duizend auto’s op jaarbasis. Winterkorn wil Porsche verkooptechnisch naar een hoger plan tillen door het gamma uit te breiden met de Cajun, een compacte SUV die onder de Cayenne op de markt moet komen.

Hück vreest dat de op de Audi Q5 te baseren Cajun geen echte Porsche zal zijn; ook niet qua rendement. De voorzitter van de ondernemingsraad staat niet afwijzend tegenover extra werkgelegenheid die het gevolg zou kunnen zijn van de introductie van een extra model, maar realiseert dit liever door minder productiehandelingen uit te besteden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding