Dat zegt ondernemingsraadvoorzitter Klaus Franz. In 2011 moet tevens de export van Opel modellen naar landen buiten Europa op gang komen. Daarnaast rekent Franz er op dat het zich langzaam verbeterende imago van het Duitse merk zich zal vertalen in hogere verkopen op de thuismarkt.

Officieel rekent topman Nick Reilly voor komend jaar op een "zwarte nul". In deze berekening zijn aanvullende reorganisatiekosten à 500 miljoen euro niet meegenomen. In 2012 moet er echt winst gemaakt gaan worden. Dit jaar vallen de verliezen mee: 1,4 miljard euro versus de begrootte 2,2 miljard euro. En er gaan dit jaar 105.000 meer auto’s over de toonbank dan gepland. Daarom denkt Franz dat de rode pen eerder terzijde kan worden gelegd. Ook het aantal ontslagen zal meevallen. In plaats van 8.000 banen zullen naar verwachting niet meer dan 6.450 werknemers hun werk verliezen bij Opel. Het gros hiervan betreft personeel van de inmiddels gesloten fabriek in Antwerpen. Op de ontwikkelingsafdeling is inmiddels 250 man extra in dienst. Zij houden zich onder andere bezig met de ontwikkeling van een compacte premium hatchback die in 2013 op de markt moet komen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding