Dat heeft Patrick Pélata, de merkchef van Renault, laten weten. Binnenkort zal de knoop worden doorgehakt. Het Franse merk heeft grote ambities met elektrische auto’s. Eind 2012 moet de productiecapaciteit 200.000 tot 250.000 exemplaren per jaar bedragen met een uitloopmogelijkheid naar 350.000 eenheden.

Daarvan zal de Zoé, die vanaf najaar 2012 in Flins geproduceerd gaat worden, de hoofdmoot voor zijn rekening nemen: 150.000 eenheden. Pélata houdt er rekening mee dat de productiecapaciteit voor deze emissieloze 5-deurs hatchback verdubbeld zal moeten worden. Om niet afhankelijk te zijn van toeleveranciers bij de uitbreiding van de output, overweegt Renault nu om de accu’s en elektromotoren in eigen beheer te gaan bouwen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding