De Model S zou eigenlijk in het derde kwartaal van 2011 geïntroduceerd worden, maar het showroomdebuut is nu verplaatst naar eind 2012. Op de beurskoers van Tesla lijkt dat echter weinig invloed te hebben. Volgens de Securities and Exchange Commission, de Amerikaanse toezichthouder van verschillende effectenbeurzen, heeft de fabrikant van elektrische auto’s al 3.000 orders genoteerd. Bovendien hebben de Amerikaanse klanten ieder netjes 5.000 dollar als aanbetaling gedaan. Tesla is van plan jaarlijks 20.000 exemplaren van de Model S te bouwen.

De Tesla haalt zijn stroom uit een lithium/ion accupakket, waarmee hij in 5,6 seconden een snelheid van 100 km/u bereikt. De topsnelheid bedraagt 193 km/u. Op een volle batterij komt de Model S maximaal 483 kilometer ver, een actieradius drie keer zo groot als de Nissan Leaf.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding