De autofabrikant kreeg 39 investeerders in zijn nek die vorig jaar claimden geld te hebben verloren toen Porsche probeerde Volkswagen over te nemen. Die poging mislukte (uiteindelijk werden in de zomer van 2009 de rollen zelfs omgedraaid). De investeerders zetten destijds in op een koersdaling van Volkswagen, terwijl die juist de lucht inschoot.

De rechtbank in New York wees de klachten van de Amerikaanse gedupeerden af. Hij deed dat niet op inhoudelijke maar op formele grond: de financiële wetgeving in de VS zou geen juridische basis bieden om transacties met aandelen in Europa aan te vechten. Of de kou hiermee voor Porsche definitief uit de lucht is, zal pas eind januari blijken. De investeerders hebben dertig dagen de tijd om in beroep te gaan tegen de uitspraak.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding