Het merk met de ster trok wereldwijd meer klanten dan concurrenten Audi (A6) en BMW (5-serie). Er werden 241.000 koopcontracten voor de ‘E’ getekend: 70.000 meer dan in 2009, toen de bokaal naar Audi ging. Er waren dit jaar 206.000 kopers voor diens A6 terwijl de 5-serie 195.000 klanten trok, een toename van 30.000 stuks ten opzichte van het resultaat uit 2009

Analisten verwachten dat de Mercedes zijn toppositie komend 2 jaar zal kunnen vasthouden. De Audi A6 is weliswaar net ververst, maar de Avant uitvoering komt te laat om de achterstand weg te kunnen werken. BMW zal wederom genoegen moeten nemen met de derde plek, zo verwachten analisten. Dat komt vooral doordat de GT versie als apart model wordt beschouwd terwijl de auto feitelijk deels de sedan / Touring verkopen kannibaliseert. In Nederland ligt de situatie anders, want hier is de BMW 5-serie de best verkopende auto in zijn segment.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding