GM verkocht in december 224.185 voertuigen in de VS; een stijging van 7,5 procent ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. In het hele jaar verkocht GM daarmee 2,22 miljoen voertuigen versus 2,08 miljoen stuks in 2009. Exclusief de merken die GM heeft afgestoten (Hummer, Pontiac, Saab, Saturn) bedroeg de groei in december 15,5 procent. Buick was met een toename van 39,7 procent het sterkst groeiende onderdeel. Ford rapporteerde een groei van 6,7 procent in december en van 19,4 procent in het gehele jaar. Het bedrijf verkocht 1,94 miljoen voertuigen in 2010, waarvan 190.976 in december.

Don Johnson, directeur sales bij GM, verwacht dat toenemende consumentenuitgaven en andere positieve economische factoren in 2011 gunstig zullen uitpakken voor de autobranche. Johnson verwacht dat de auto-industrie 13,5 miljoen voertuigen verkoopt in 2011, na de 11,8 miljoen eenheden die hij als definitief cijfer voor 2010 verwacht. Johnson blijft echter voorzichtig: "We verwachten dat de slechte huizenmarkt en het langzame herstel op de arbeidsmarkt de groei in 2011 ietwat zullen afremmen", aldus Johnson. "Maar we verwachten dat deze risico’s gedurende het jaar zullen afnemen".

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding