Wel zal de overheid alles doen wat binnen de mogelijkheden ligt om het bedrijf te helpen. Zo zullen Nederlandse ambassades en consulaten NedCar steunen bij het zoeken naar nieuwe partners.
Dat heeft minister Maxime Verhagen (Economische Zaken) bekendgemaakt. Vorige maand liet eigenaar Mitsubishi weten dat auto’s van het merk Colt en Outlander tot eind 2012 in Born gemaakt zullen worden. Maar hoe de toekomst voor het bedrijf en de 1.500 werknemers na die tijd eruitziet, is nog onduidelijk. NedCar krijgt van Mitsubishi ruimte voor samenwerking met andere partners. Mogelijk zal het bedrijf zich meer op assemblage moeten richten. Wat de gevolgen zijn voor de werkgelegenheid, moet nog blijken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding