De award voor beste auto wordt in Noord-Amerika gekozen door een jury van 49 autojournalisten. Zij vertegenwoordigen kranten, tijdschriften, websites en televisie- en radioprogramma’s. 

Ook de Nissan Leaf en de Hyundai Sonata waren tot de finale doorgedrongen. De Volt kreeg uiteindelijk de meeste stemmen. Het is de derde keer dat Chevrolet de award voor beste auto in ontvangst mag nemen, voor General Motors is het de vierde keer. 

De Chevrolet Volt is een auto met een elektrische aandrijving en een actieradius van meer dan 600 kilometer dankzij een range extender. In december werden de eerste Volts afgeleverd aan klanten in Californië, Texas, Washington D.C. en New York.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding