"We zijn geen verkoper van activa, maar wel mogelijke overnemers als Volkswagen Groep zijn truckactiviteiten wil verkopen", aldus Fiat-baas Sergio Marchionne op de autoshow van Detroit."En omdat VW maar blijft herhalen dat het de wereldwijde nummer één in personenwagens wil worden, kunnen we veronderstellen dat vrachtwagens geen kernactiviteit meer zijn", voegde Marchionne er fijntjes aan toe.
De uitspraken van Marchionne zijn een reactie op de interesse van Volkswagen in Alfa Romeo van de Fiat Groep. VW-topman Martin Winterkorn liet al een aantal keren weten dat hij Alfa Romeo wel wil overnemen. "We hebben geen enkele intentie om Alfa te verkopen", zegt Marchionne. "De reden waarom we Fiat gesplitst hebben, is omdat we in de twee activiteiten willen kunnen groeien", voegde hij eraan toe.
De bedrijvengroep Fiat werd recentelijk opgedeeld in twee aparte bedrijven. De automerken (Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Ferrari en Maserati) én het belang van 25 procent in Chrysler blijven bij Fiat. De productie van trucks, landbouwvoertuigen (CNH) en machines werden sinds 1 januari ondergebracht in Fiat Industrial. (bron: De Tijd)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding