Fisker deed zijn uitspraken op de World Future Energy Summit, die vorige week in Abu Dhabi is gehouden. Hij is de man achter het automerk Fisker dat vanaf dit jaar furore wil maken met de Karma (zie foto), een via het stopcontact oplaadbare sportsedan. Fisker reageert met het poneren van zijn stelling op het commentaar dat dit soort auto’s te duur zouden zijn. "Toen de eerste flat screen televisietoestellen en smartphones op de markt kwamen, zeurde er ook niemand dat ze te duur waren. Uiteindelijk is niemand die zo’n apparaat heeft gekocht weer terug gegaan naar de oude techniek. Met elektrische auto’s zal het precies hetzelfde zijn. Als je er eentje wilt, zul je er eentje kopen. Zo verschijnen er steeds meer exemplaren op de weg en uiteindelijk zal iedereen overstag gaan voor de nieuwste technologie".

Fisker meldt ook dat een flat screen televisie nog maar een fractie kost van de prijs die bij de introductie in 1997 werd gevraagd. "Hetzelfde gaat gebeuren met elektrische auto’s". Daimler topman Dieter Zetsche is daarentegen van mening dat een overheidsubsidie onmisbaar is om dergelijke modellen betaalbaar te maken voor de consument.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding