Het vorige record dateerde uit 2007 en stond op bijna 350.000 bezoekers. De organisatie van de Salon voor lichte bedrijfsvoertuigen, vrijetijdsvoertuigen en motoren was in handen van de Febiac (de RAI van België). "Het is een bewijs dat de auto in het algemeen en mobiliteit in het bijzonder het Belgische publiek enorm interesseert" – ondanks het nog steeds kwetsbaar economisch klimaat, zegt de Febiac erbij.

Het ging om een zogenaamd ‘klein autosalon’ waarbij ook lichte bedrijfsvoertuigen werden tentoongesteld. De vorige versie van zo’n ‘klein salon’ in 2009 trok 325 duizend mensen. Volgens de Febiac zijn ook de exposanten zeer tevreden over deze editie, die onder meer vijf Europese primeurs en drie wereldpremières bood.

De tentoonstelling Dream Cars for Wishes rond vijftig exclusieve droomwagens kreeg in twee dagen ruim vijftienduizend bezoekers in paleis 11. De expositie was voor het goede doel, namelijk Make-A-Wish, de vereniging die de dromen vervult van zieke kinderen. In januari 2012 is de negentigste editie van het Auto-Moto-Salon.

Kijk het filmpje op: http://www.salonauto.be/nl/salon/visiteur

en heel veel foto’s op: http://www.salonauto.be/nl/salon/visiteur/news-infos/galerie

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding