Bosch viert dit jaar zijn 125-jarige bestaan en ook de 150ste verjaardag van de geboortedag van oprichter Robert Bosch. Naar aanleiding daarvan krijgen alle werknemers een soort verjaardagsbonus gemiddeld meer dan zeshonderd euro per werknemer. De bonus verschilt per medewerker, naargelang het aantal dienstjaren.

Bosch viert dit jaar zijn 125-jarige bestaan en ook de 150ste verjaardag van de geboortedag van oprichter Robert Bosch. Naar aanleiding daarvan krijgen alle werknemers een soort verjaardagsbonus gemiddeld meer dan zeshonderd euro per werknemer. De bonus verschilt per werknemer, naargelang het aantal dienstjaren. Bosch boekte in 2010 de hoogste omzet uit zijn geschiedenis. Dankzij de heropleving van de auto-industrie na de economische crisis, steeg de omzet met bijna een kwart tot 47,3 miljard euro. De winst voor belastingen kwam uit tussen 3,3 en 3,8 miljard euro. In 2009 leed Bosch nog voor het eerst verlies toen de economische recessie de auto-industrie zwaar had getroffen.

Dit jaar wil Bosch vijftig miljard euro omzet boeken. Het totale personeelsbestand zou in de loop van dit jaar met 16,5 duizend man moeten groeien tot driehonderdduizend, aldus Bosch. (dpa)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding