De onderdelen en componenten zullen door BMW en PSA zelf worden gebruikt, maar zijn ook bestemd voor verkoop aan derden. Beide fabrikanten willen en standaard set van componenten ontwikkelen die nodig zijn om de auto’s te elektrificeren, inclusief de batterijen, elektromotoren, dynamo’s, elektronica en opladers en de benodigde software. Men wil in het tweede kwartaal van dit jaar een aanvang maken met de zaak. De componenten zullen vanaf 2014 in de voertuigen worden toegepast. Er zijn geen geldbedragen genoemd voor de joint venture genoemd, zo meldt Financial Times.

Wolfgang Güllich, het hoofd van inkoopstrategie van BMW, is benoemd tot ceo van het nieuwe bedrijf. En volgens topman Varin van PSA is de joint venture opgezet met als doel een Europese leider op te richten in ‘automotive hybrid innovation’. In zijn algemeenheid zijn autofabrikanten bezig met het vormen van allianties en samenwerkingen om de kosten te drukken en om schaalgrootte te creëren. Vorig jaar vormde Daimler een partnerschap met Renault-Nissan om samen te werken op diverse techologische gebieden, waaronder de ev’s. De twee bedrijven namen daartoe toen een klein aandeel in elkaar.       

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding