De afzetteller kwam uit op wereldwijd 95.400 auto’s; een stijging van 22,6 procent. In Duitsland steeg de verkoop met 15 procent, in China met 32 procent en in de Verenigde Staten met 20 procent. In Nederland kon er met afgerond 2 procent worden geplust. Dat was echter niet voldoende om het marktaandeel vast te houden. Zowel de A3 als de A4/A5 en Q5 lijken uit de gratie te zijn. Voor de grote Audi modellen A6, A7 Sportback, Q7 en A8 nam daarentegen de belangstelling fors toe. Populairste model was evenwel de A1. Dit type scoorde 750 registraties en bereikte daarmee een afzetaandeel van 27,5 procent. Ter vergelijking: bij BMW was de Mini, exclusief de Countryman, goed voor 446 orders: hetgeen een afzetaandeel van 17,4 procent betekende.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding