"De groei is te danken aan de toename van de volumes. Het jaar 2010 wordt gekenmerkt door een sterke groei, een toegenomen flexibiliteit en een historisch rentabiliteitsniveau,” aldus Michelin in een verklaring. Het Franse bedrijf ziet de goede gang van zaken ook in het lopende jaar doorgaan. De hogere grondstoffenprijzen maken het wel nodig om de verkoopprijzen voor banden opnieuw te verhogen, voegt Michelin er aan toe.
Michelin meldt daarbij dat de vervangingsmarkt voor banden een groei liet zien van negen procent. In Europa kwam de toename in dit segment ook boven de verwachtingen uit, waarbij de zware sneeuwval in veel landen – zowel aan het begin als aan het eind van het jaar – een belangrijke rol speelde. Daarnaast hebben veel bandenbedrijven hun lage voorraden weer aangevuld, ook al om prijsverhogingen voor te zijn. Bij de nieuwmarkt bleef de situatie stabiel vergeleken bij vorig jaar maar daarmee is het niveau van voor de crisis nog niet bereikt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding