De omzet groeide eveneens sterk, van 78,9 naar 97,8 miljard. Daimler ziet ook alle reden voor een voortzetting van deze succesvolle koers in het lopende jaar."We hebben een uitstekende comeback gemaakt",  aldus topman Dieter Zetsche. "Ons doel is nu om het bereikte niveau ook op lange termijn vast te houden en waar dat maar mogelijk is verder te verbeteren. We hebben de juiste producten, technologieën en strategieën om dat ook te doen."’ Daimler heeft op grond van de goede ontwikkelingen besloten de dividendbetaling te hervatten.

Het Duitse autoconcern Daimler heeft afgelopen jaar alles bij elkaar 1,9 miljoen voertuigen verkocht, 22 procent meer dan in 2009. Het bedrijf moest vanwege de sterke vraag nieuwe medewerkers aantrekken waardoor het personeelsbestand bijna vierduizend man hoger uitkwam op 260 duizend. Al eerder maakte het bedrijf bekend dat de medewerkers vanwege hun inzet een bonus van 3.150 euro krijgen, terwijl Daimler hen daarnaast ook nog eens duizend euro geeft ter herdenking van de verjaardag van de ‘ontdekking’ van de auto.
Van de verkopen kwamen er 1,28 miljoen eenheden voor rekening van Mercedes-Benz en Smart. Dat betekent een toename van zeventien procent op jaarbasis, waarbij Daimler eerlijkerwijs zelf al stelt dat dat grotendeels te danken is aan het lage niveau in het voorafgaande jaar. De verkopen werden vooral opgevoerd in de VS en in China. Daimler Trucks zag kans 37 procent meer eenheden te verkopen en kwam daarmee op 355 duizend voertuigen. In deze vrachtautodivisie ging het op alle belangrijke markten, inclusief Europa, aanmerkelijk beter.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding