Grote vraag naar de Nissan Leaf

De elektrische gezinswagen van Nissan, de Leaf, is niet aan te slepen.

Niet alleen de vraag veroorzaakt een leveringsprobleem, maar ook de geringe productiecapaciteit in de Japanse fabriek doet de levertijden oplopen. Nederlandse klanten komen evenwel niet direct in de problemen, want bij ons is de Leaf vooralsnog gewoon te bestellen. 

Nissan heeft als doel om dit jaar vijftigduizend exemplaren van de emissieloze hatchback te bouwen, maar tot 31 maart worden niet meer dan tienduizend stuks geproduceerd. Wereldwijd zijn echter al meer dan 27 duizend reserveringen voor de auto binnengekomen. Dat betekent dus flinke levertijden. Nissan heeft voorlopig de mogelijkheid om de auto te reserveren in de VS stopgezet. 

Pas in 2012 kan de Leaf ook in het Verenigd Koninkrijk worden gebouwd en de fabriek in het Amerikaanse Tennesee opent haar deuren voor de Leaf pas in 2013. Voorlopig kan alleen de fabriek in Tokyo het tamelijk essentiële accupakket produceren. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Hoeveel zijn er eigenlijk al in Nederland geregistreerd..?

Geplaatst door: Piet op
Grote vraag naar de Nissan Leaf - Automobielmanagement.nl

Grote vraag naar de Nissan Leaf

De elektrische gezinswagen van Nissan, de Leaf, is niet aan te slepen.

Niet alleen de vraag veroorzaakt een leveringsprobleem, maar ook de geringe productiecapaciteit in de Japanse fabriek doet de levertijden oplopen. Nederlandse klanten komen evenwel niet direct in de problemen, want bij ons is de Leaf vooralsnog gewoon te bestellen. 

Nissan heeft als doel om dit jaar vijftigduizend exemplaren van de emissieloze hatchback te bouwen, maar tot 31 maart worden niet meer dan tienduizend stuks geproduceerd. Wereldwijd zijn echter al meer dan 27 duizend reserveringen voor de auto binnengekomen. Dat betekent dus flinke levertijden. Nissan heeft voorlopig de mogelijkheid om de auto te reserveren in de VS stopgezet. 

Pas in 2012 kan de Leaf ook in het Verenigd Koninkrijk worden gebouwd en de fabriek in het Amerikaanse Tennesee opent haar deuren voor de Leaf pas in 2013. Voorlopig kan alleen de fabriek in Tokyo het tamelijk essentiële accupakket produceren. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Hoeveel zijn er eigenlijk al in Nederland geregistreerd..?

Geplaatst door: Piet op