Dit gebeurt op het moment dat Chrysler de totale lening van 12,5 miljard dollar aan de overheid heeft terugbetaald. Er resteert nog een bedrag van 5,8 miljard dollar, dat in juni 2012 zal worden voldaan. Dat is later dan is overeengekomen met de US Securities and Exchange Commission, zo hebben bronnen binnen Chrysler naar buiten gebracht. Voor zijn werk als directeur van de Chrysler Group LLC krijgt Marchionne 351.446 aandelen, die op 31 december 7.95 dollar per stuk waard waren. De aandelen zullen in 2012 mogelijk hoger staan als, waarschijnlijk nog dit jaar, aandelen worden uitgegeven aan het publiek. Chrysler heeft op dit moment een miljoen aandelen uitstaan, die met een prijs van 7,95 dollar de waarde van het bedrijf op maar 7,95 miljoen dollar brengt. Marchionne krijgt overigens geen vergoeding voor zijn werk als ceo van Chrysler – hij verdient zijn geld als ceo van Fiat.