Volkswagen schept 50.000 banen

Volkswagen, de grootste Europese autofabrikant, is van plan om de komende zes tot acht jaar wereldwijd 50.000 banen te creëren.

In Duitsland zal het aantal arbeidsplaatsen op middellange termijn stijgen met 5.000 tot 6.000. Dat zei topman Martin Winterkorn in een interview. "Alle Duitse productievestigingen van het Volkswagen concern zullen profiteren van die 5.000 tot 6.000 banen", zo verzekerde Winterkorn.
De ‘boom’ waaruit Volkswagen zijn voordeel haalt, zou ook dit jaar aanhouden. China blijft de belangrijkste groeimarkt, aldus Winterkorn. Ook in Brazilië, de VS, Oost Europa en Rusland zal de verkoop verder stijgen. Winterkorn liet ook weten dat Volkswagen en GAZ (Gorkovski Avtomobilny Zavod) gezamenlijk auto´s gaan bouwen in het Russische Nowgorod. Volkswagen meldde vorig jaar al met de Russen in onderhandeling te zijn over de bouw aldaar van zo’n 300.000 auto´s per jaar. Het gaat daarbij om de merken Volkswagen en Skoda. De capaciteit van Volkswagen’s eigen fabriek in Kaluga zou niet voldoende zijn om de markt in de Russische regio te kunnen bedienen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Volkswagen schept 50.000 banen - Automobielmanagement.nl

Volkswagen schept 50.000 banen

Volkswagen, de grootste Europese autofabrikant, is van plan om de komende zes tot acht jaar wereldwijd 50.000 banen te creëren.

In Duitsland zal het aantal arbeidsplaatsen op middellange termijn stijgen met 5.000 tot 6.000. Dat zei topman Martin Winterkorn in een interview. "Alle Duitse productievestigingen van het Volkswagen concern zullen profiteren van die 5.000 tot 6.000 banen", zo verzekerde Winterkorn.
De ‘boom’ waaruit Volkswagen zijn voordeel haalt, zou ook dit jaar aanhouden. China blijft de belangrijkste groeimarkt, aldus Winterkorn. Ook in Brazilië, de VS, Oost Europa en Rusland zal de verkoop verder stijgen. Winterkorn liet ook weten dat Volkswagen en GAZ (Gorkovski Avtomobilny Zavod) gezamenlijk auto´s gaan bouwen in het Russische Nowgorod. Volkswagen meldde vorig jaar al met de Russen in onderhandeling te zijn over de bouw aldaar van zo’n 300.000 auto´s per jaar. Het gaat daarbij om de merken Volkswagen en Skoda. De capaciteit van Volkswagen’s eigen fabriek in Kaluga zou niet voldoende zijn om de markt in de Russische regio te kunnen bedienen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding