Volkswagen koopt divisie autohandel van Porsche

Volkswagen heeft de divisie autohandel van Porsche (PHS) gekocht voor 3,3 miljard euro.

Beide ondernemingen maakten bekend dat hiermee de inlijving van Porsche door het Volkswagenconcern een stap dichterbij is gekomen.
PHS distribueert en verkoopt sportwagens van Porsche. De 3,3 miljard euro gaan naar de eigenaren van Porsche Holding, de families Porsche en Piech. Zij gebruiken een deel van de opbrengst om nieuw kapitaal te pompen in Porsche.
Volkswagen heeft al een belang van 49,9 procent in de autofabriek van Porsche en wil de resterende aandelen overnemen. Eerder probeerde Porsche vergeefs het veel grotere Volkswagenconcern (VW) over te nemen. De Duitse justitie onderzoekt of toen geprobeerd is de koers van Volkswagen te manipuleren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Volkswagen koopt divisie autohandel van Porsche - Automobielmanagement.nl

Volkswagen koopt divisie autohandel van Porsche

Volkswagen heeft de divisie autohandel van Porsche (PHS) gekocht voor 3,3 miljard euro.

Beide ondernemingen maakten bekend dat hiermee de inlijving van Porsche door het Volkswagenconcern een stap dichterbij is gekomen.
PHS distribueert en verkoopt sportwagens van Porsche. De 3,3 miljard euro gaan naar de eigenaren van Porsche Holding, de families Porsche en Piech. Zij gebruiken een deel van de opbrengst om nieuw kapitaal te pompen in Porsche.
Volkswagen heeft al een belang van 49,9 procent in de autofabriek van Porsche en wil de resterende aandelen overnemen. Eerder probeerde Porsche vergeefs het veel grotere Volkswagenconcern (VW) over te nemen. De Duitse justitie onderzoekt of toen geprobeerd is de koers van Volkswagen te manipuleren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding