Het laatst overgebleven onderdeel van het in 1901 opgerichte bedrijf werd dinsdag verkocht aan autoconcern Volkswagen. Karmann vroeg in april 2009 faillissement aan vanwege acute geldproblemen door het wegvallen van belangrijke klanten. De curator verkocht vervolgens de verschillende onderdelen van het bedrijf uit Osnabrück. 

Volkswagen nam dinsdag de metaalbewerkingdivisie met 328 werknemers over. Eerder kocht Volkswagen al de divisie technische ontwikkeling. De dakbewerking tak en de onderdelen van Karmann in Japan, Polen en Noord-Amerika gingen naar verschillende investeerders. Volkswagen wil met de overgebleven activiteiten van Karmann in Osnabrück een doorstart maken. Daar zal de nieuwe Golf Cabrio worden gebouwd. Mogelijk komen daar later de Porsche Cayman en Boxster bij. Dat zal leiden tot werkgelegenheid voor 1.800 mensen, aldus Volkswagen. Voor het faillissement telde Karmann wereldwijd circa 7.000 banen, waarvan 5.000 in Duitsland.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding